divendres, 29 de març del 2013

TORTELL DE NATA

Tortell de nata; tradicional i boníssim...




Ingredients
-2 làmines de pasta fullada.
-400 gr. de nata muntada.
-80 gr. de sucre.
-1 ou.
-sucre llustre

Preparació
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-A cada làmina fullada li feu una rodona al mig que ha de quedar buida. Pinteu amb aigua una de la làmina fullada i  encaixeu l´altre a sobre.

 
 
-Pinteu la superficie del tortell amb l'ou batut i enforneu uns 20-25' fins que us quedi daurat. Si veieu que se us torra massa de dalt, el cobriu els últims 10' amb paper d'alumini.
-Mentrestant, munteu la nata. A mig muntar afegiu-hi el sucre. 
-Un cop el tortell sigui fred, l'obriu per la meitat amb cura i,amb una mànega pastissera,  farciu la base amb la nata.
-Cobriu-lo i empolsineu-lo amb sucre llustre.

Després de provar-lo ja no el comprareu a la pastisseria...


Bon profit!

dilluns, 18 de març del 2013

PASTÍS TATÍN DE POMA

Després de fer la crema anglesa (aqui) em vàren venir ganes de fer una tarta tatín de poma, tendre i amorosa pel paladar.



Ingredients
Per a un motlle de 20 cm
-1 làmina de pasta brisa o fullada.
- 8 pomes golden o reineta.
-50 gr. de mantega.
-150 gr. de sucre.
-1 llimona.
-canyella en pols.
-1 ou

Preparació
-Talleu la poma a quarts.
-Feu un caramel amb la mantega i 100 gr. de sucre. Afegiu-hi primer la mantega i quan faci butllofes afegiu-hi el sucre.
-Seguidament col.loqueu els quarts de poma en la paella amb un raig de llimona  i els coueu a foc lent fins que la poma estigui tova, no desfeta.
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Ruixeu una mica el motlle amb el caramel que us quedi en la paella.
-Col.loqueu els quarts de poma en el motlle ben apretats de manera que la part exterior toqui el motlle i la part del cor quedi cap amunt. Afegiu-hi la resta del sucre i canyella en pols.



-Esteneu la làmina de brisa o pasta fullada; la talleu un parell de cm més gran que el tamany del diàmetre del motlle; el col.loqueu sobre les pomes; el punxeu a fi que es bufi el menys possible durant la cocció i  abrigueu el motlle de tal manera que els cantons de la làmina quedin entre el motlle i les pomes; pinteu la làmina amb l´ou.



-Enforneu a 200ºC, dalt i baix, fins que la massa estigui daurada. (Jo l´he enfornat al 3 esglaó del forn).
-Retireu del forn.Deixeu entebeir uns 5' abans de desemmotllar-la sobre el plat on es servirà. Passeu un ganivet pels voltants del motlle a fi que no s´enganxi i pugui desemmotllar-se bé.
-Servir tèbia o freda.

 

Bon profit!

dilluns, 11 de març del 2013

CREMA ANGLESA

Avui us faig un apunt de com fer crema anglesa. Tot dinant amb uns amics, aquests em vàrem preguntar  sobre els possibles acompanyaments per una tarta de poma. Pocs d'ells coneixien la crema anglesa...I com es fa? Doncs voilà!



Ingredients
-250 ml de llet.
-3 rovells d'ou.
-65 gr. de sucre gra o llustre.
-1 beina de vainilla
Preparació
-Porteu a foc la llet, 20 gr. de sucre i la beina de vainilla  fins que arrenqui el bull. Retireu i deixeu infusionar.
-Mentrestant bateu amb les varilles, els rovells i la resta del sucre.
-Retireu la beina de vainilla i aboqueu-hi la llet als rovells a poc a poc sense deixar de batre. Sempre calent sobre fred a fi que no es quallin els rovells.
-Torneu a posar el cassó al foc amb la mescla dels rovells; foc suau; remenant sempre amb una cullera de fusta, Sabreu que la crema està llesta quan al dors de la cullera es napa i al passar el dit es deixa rastre d´aquest.

 

 
-Un cop sigui al punt, la coleu i la deixeu refredar. Es millor fer-la d´un dia per l´altra ja que així s'enalteix el sabor.

 
  
Bon profit!

diumenge, 3 de març del 2013

TARTA D'AMETLLES AMB PERA EN ALMÍVAR

Aqui teniu unes postres de diumenge. Aquesta tarta és una variant de la famosa tarta de Santiago (aqui). Si us fixeu els ingredients són els mateixos amb la  novetat que porta fruita en almívar, en aquest cas, pera. Tot un encert!

  

La recepta original és aquesta però podeu embolcallar la tarta amb una làmina de pasta fullada...Així és com més m´agrada. Aquesta vegada no l´he posada per un descuit. Em pensava que en tenia de congelada i a l´hora de preparar els ingredients...... :-C

Ingredients
Per un motlle de 24-26cm
-1 làmina de pasta fullada (opcional)
-2 pots de pera en almívar de 420 gr (pes net).
-250 gr. de farina d'ametlla.
-150 gr. de sucre.
-4 ous L
-ratlladura de llimona.
-sucre llustre.
-xocolata fondant. 

Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC.
-Folreu el motlle amb la làmina de pasta fullada i la punxeu a fi que no s'inflïi.
-Bateu els ous, la farina, el sucre i la ratlladura de llimona. Quan tingueu una mescla homogènia aboqueu-la en el motlle.
-Col.loqueu les peres, eixutes de l'almívar, de manera que quedin uns cercles concèntrics.
-Enforneu a 170ºC. forn de baix, uns 25-30'. Els últims 5' enforneu també de dalt. Feu la prova de l´agulla i si surt neta ja estarà llesta.
-Un cop la tarta estigui freda i, abans de servir, la podeu empolsinar amb sucre llustre i decorar-la amb uns fils de xocolata negra.

 

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...