diumenge, 29 abril de 2012

PASTÍS MOUSSE DE FORMATGE

Avui hem celebrat l´aniversari de la meva mare i per bufar les espelmes he portat aquesta mousse de formatge clàssica, que juntament amb la frescor de la gelatina ha resultat boníssima i gens empalagosa. Fins i tot, ha tingut èxit entre els més menuts. La recepta original portava llet condensada però la vaig eliminar augmentant les quantitats de formatge i nata. Temia que el pastís quedés en un projecte però el resultat salta a la vista...

Ingredients
Per un motlle de 23 cm desemmotllable de silicona o aro d´alumini.
Per la base:
-180 gr. de galetes Maria
-80 gr. de mantega pomada
-unes gotes d'essència de vainilla o una culleradeta de sucre avainillat.
Per la mousse:
-400 gr. de formatge cremós per untar.
-350 gr. de nata per muntar.
-100 ml. de llet.
-150 gr. de sucre.
-6 fulls de gelatina (12 gr.)
Per la cobertura:
-400 gr.de maduixes.
-75 gr. de sucre.
-3 fulls de gelatina.

 Preparació
1)De la base
Esmicoleu les galetes i les tritureu fins que adquireixin la textura de pols. Barregeu-les amb la mantega pomada i l' essència de vainilla  fins a formar una pasta. Formeu la base del pastís amb aquesta. El motlle poseu-lo en la  nevera fins que aboqueu la mousse perquè la galeta agafi consistencia.
2) De la mousse
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'. Munteu la nata amb 75 gr de sucre i la reserveu en la nevera.
-En un bol afegiu-hi la crema de formatge i en un cassó escalfeu la llet amb la resta del sucre fins que arrenqui en bull. En acabat, afegiu-hi a la llet calenta, la gelatina hidratada i escorreguda.I seguidament aquesta preparació l' afegiu al bol de la crema de formatge. Mescleu bé fins que quedi una crema sense grumolls.
-Traieu de la nevera el motlle i la nata muntada.
-Afegiu la nata a la crema de formatge amb molta cura i amb moviments envolvents perquè no s'abaixi.
-Aboqueu-hi la crema de formatge al motlle.
-Ho fiqueu en la nevera fins que qualli (mínim 3 hores).
3) De la cobertura;
-Per fer la cobertura, la mousse de formatge haurà d' estar completament quallada. La podeu preparar el mateix dia de la consumició del pastís però tenint en compte que la cobertura necessita un parell d´hores perquè qualli.
-Netegeu les maduixes.Traieu-les el capolls i les talleu a trossets i afegiu-hi el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 hora.
-Transcorregut aquest temps tritureu-les amb el túrmix i passeu-la per un colador a fi d'eliminar les llavors.
-Hidrateu amb aigua freda la gelatina durant 5' i, mentrestant escalfeu el puré de maduixes en un cassó.
-Un cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda, en el puré i remeneu fins que es dissolgui i el deixeu entibiar.
-Aboqueu-hi amb molta cura la gelatina  sobre el pastís i  la deixeu quallar en la nevera.
-Arribada l´hora de servir, desemmotlleu el pastís i decoreu al gust.

 

Bon profit!

diumenge, 22 abril de 2012

GELAT DE MADUIXA

Per Sant Jordi, gelat de maduixa. Aquesta entrada em fa una especial i.lusió ja que amb ella participo en el primer ENFOGONA`T, una iniciativa engegada des del programa Quin Fogons! de Radio Castellar del Vallès. La Marina, de Tapa't de Tapes i la Clara de Programa Quins Fogons! ens han reptat a fer una recepta que tingués un significat tradicional, especial o personal pel dia de Sant Jordi.
Per aquesta ocasió he triat aquest gelat de maduixa.Una fruita que se la pot qualificar de primaveral, romàntica, sensual, eròtica i, fins i tot, maternal. Una fruita que és rica en minerals i vitamines especialment A i C.



Ingredients
-500 gr. de maduixes
-500 gr. de nata muntada.
-100 gr. de sucre morè.*
-nous per decorar.
*Si utilitzeu sucre invertit  heu de posar-hi 70 gr. de sucre morè i 30 gr. de sucre invertit.



Preparació
-Netegeu les maduixes i traieu-les el capoll. Les talleu a trossos i  les deixeu reposar mitja hora amb el sucre.Mentrestant munteu la nata.
-Un cop hagi passat la mitja hora, tritureu les maduixes i les passeu per un passapurés o colador xinès a fi de treure les llavors. Barregeu la maduixa amb la nata.
-En un motlle o recipient idoni per congelar aboqueu-hi la preparació. Durant les 3 primeres hores i, cada 1/2 hora, heu de treure el recipient del congelador i remenar la preparació amb una forquilla o varetes a fi d'evitar els cristalls de la congelació.
-És millor fer el gelat d´un dia per l´altra. S´ha de deixar en temperatura ambient una hora abans, com a mínim, a la seva consumició, sinó, us hi deixareu les dents!! i decoreu amb nous que aquesta vegada he substituït pels cors de sucre.

Bon profit i Bon Sant Jordi!


dimecres, 18 abril de 2012

MOUSSE DE NATA AMB NOUS

Aquestes varen ser les postres de diumenge. A casa el torró de nata amb nous sempre triomfa i havia de provar-la en format mousse. Si us agraden les mousse us recomano que la proveu.



Ingredients
-3 fulles de gelatina (6 gr.)
-500 gr de nata per muntar.
-100 gr de nous pelades.
-100 ml d´aigua.
-3 cullerades de sucre.
-una culleradeta petita de cafès de canyella en pols.

Preparació
-Munteu la nata i mescleu-la amb 100 gr de nous picades(feta pasta)i la canyella.
-En un cassó escalfeu 100 ml d´aigua amb el sucre fi bulliu-la fins que el sucre s´hagi fos.
-Mentrestant, remulleu la gelatina en aigua freda durant 5'. Quan l´aigua hagi bullit afegiu-hi la gelatina escorreguda i barregeu fins que aquesta s'hagi dissolt.
-Quan la gelatina estigui tèbia, incorporeu-la en fil a la nata sense deixar de batre amb les varilles. 
-Distribuir-ho en copes i reserveu-ho en el frigorífic fins que hagi quallat (mínim 3 hores).
.Abans de servir decoreu al gust.

 

Bon profit!


diumenge, 15 abril de 2012

DOLÇ D'ARRÒS AMB PANSES

Aquest més d´abril, en Xavi, la Sandra i la Marina ens han reptat amb l´arròs i amb aquesta recepta participo en el repte del 15 d'abril. Una versió del clàssic arròs amb llet en format pastís que s´acompanya de gelat de nata i panses.




  
Ingredients
Per un motlle corona de 22 cm.
-230 gr. d' arròs.
-600 ml de llet.
-120 gr. de sucre.
-1 beina de vainilla.
-2 trossos de pell d' una llimona.
-100 gr. de mantega pomada.
-150 gr. de nata líquida.
-125 gr. de panses.
-gelat de nata.
-canyella en pols.


Preparació
-Bulliu l´arròs amb aigua amb un pessic de sal durant 5'. En un cassó hi afegiu la llet, l´arròs escorregut, el sucre, la beina de vainilla oberta i les peles de la llimona.Quan la llet bulli, poseu-hi el foc al mínim  fins que s´hagi absorbit tot el líquid.
-Menstrestant remulleu les panses en aigua tèbia.
-Retireu la beina de la vainilla i la pela de llimona.
-Afegiu-hi la mantega pomada i la nata. Mescleu molt bé i incorporeu-hi les panses.Torneu a mesclar
-Aboqueu-hi la preparació en un motlle corona, untat amb oli, i alliseu la superficie amb una cullera. Poseu el motlle en la nevera durant unes hores.
-A l´hora de servir ho desemmotlleu i farciu el centre de la corona amb boles de gelat de nata i empolsineu amb canyella en pols.



Bon profit!

dimecres, 11 abril de 2012

MONA DE PASQUA

Per dilluns de Pasqua, mona de Pasqua.




Ingredients
Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic
-5 ous
-150 gr. de farina.
-150 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la yema
-3 ous*
-sucre(la quantitat haurà de ser la mateixa que el pes dels ous amb closca).*
-una culleradeta de postres sucre avainillat.
-90 gr. d' aigua.*
-15 gr. de maizena.*
*Extret del blog La cuina de casa.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; ametlla crocant, plomes, pollets, ous de xocolata...
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 75 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 75 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La yema (es pot fer i conservar en la nevera com a màxim 8 dies a la seva consumició).
-Bateu les ous amb els sucres i ho passeu per un colador fi.
-Barregeu la maizena amb l´aigua.
-Mescleu totes dues mescles i ho aboqueu en un cassó que portareu a foc fins que s´espesseixi.
-Aboqueu la yema en una safata perquè es refredi ràpidament si heu optat per fer-la el mateix dia del muntatge del pastís.
3) Per l´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.

Muntatge
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb l´almívar i, seguidament  afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la yema, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla i el crocant.
-Guarniu la mona amb la decoració que hàgiu triat.

 

Amb aquesta recepta participo en l'11è repte de l'Annie de Pastissets.

Bon profit!

diumenge, 8 abril de 2012

MOUSSE DE MADUIXES

Avui ha estat un diumenge de Pasqua preciós. Aquesta és la meva sensació després de caminar pel Parc Agrari del Llobregat, que acull la zona agrícola de Sant Boi i El Prat de Llobregat, i el Parc Natural del Delta del Llobregat abans que tot acabi en una gran inversió nord-americana i aquesta sensació esdevingui un record nostàlgic....així com les mini vacances que arriben a la seva fi :-C

 

Aquesta deliciosa mousse ha coronat l'àpat de diumenge. Unes postres 100% primaverals i fresques que han combinat perfectament amb les galetes Maria.

Ingredients
Per a 8 pers.
-100 gr de galetes Maria
-700 gr. de maduixes.
-4 cullerades de sucre.
-1 iougurt natural.
-2 clares d'ou
-3 fulls de gelatina (6 gr).

Preparació
-Tritureu les galetes fins aconseguir la textura pols-
-Renteu les maduixes i traieu-les el capoll. En acabat, les talleu a trossets i les barregeu amb el sucre. Ho deixeu reposar 30'.
-Mentrestant, hidrateu la gelatina amb aigua freda i munteu les clares.
-Transcorregut el temps de repòs afegiu-hi el iogurt a les maduixes i ho tritureu amb el túrmix. Poseu-hi un parell de dits d'aquesta mescla en un got. Escalfeu-la en el microones i afegiu-hi la gelatina. Dissoleu-la.
-Aboqueu-hi la gelatina dissolta en la crema de maduixes i, incorporeu-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents perquè no s´abaixi i la mescla agafi esponjositat.
-Poseu-hi la mousse en copes o gots i ho poseu en la nevera un mínim de 2 hores.

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...