diumenge, 30 de setembre del 2012

PASTÍS DE IOGURT I PLÀTAN

Amb aquest pastís de plàtan i iogurt he acabat, per fí, de celebrar el meu aniversari. Aquest any m´ha costat reunir els amics i, per fí, aquest matí ho he aconseguit amb un esmorzar. Aquest pastís me´l van recomenar fervorosament dues companyes, la Gemma (Caprofiti) i la Teresa(Com a casa res), en l'última classe del mes de juny a Bon Preu: "Sí o sí l´has de fer...és boníssim". Doncs, no s´han equivocat pas; ha estat un èxit rotund i d´aquells pastissos per repetir, que agrada tant a grans com a petits i que admet tota varietat de fruita.




Ingredients
Per a la base
-150 gr de galetes Maria.
-80 gr. de mantega.
-1 cullerada de sucre.
Pel farcit de plàtan
-5 cullerades de sucre.
-2 cullerades d´aigua.
-4 plàtans.
-5 fulls de gelatina.
-3 iougurts naturals ensucrats.
-100 ml de nata líquida per muntar.
 Per la cobertura
-100 ml de llet.
-2 iogurts naturals ensucrats.
-4 cullerades de sucre.
-3 fulls de gelatina.

Preparació
Es millor preparar aquest pastís d´un dia per l´altra perquè quedi totalment quallat.
-Tritureu les galetes i les mescleu amb la mantega i la cullerada de sucre. Cobriu la base del motlle i enforneu 10' a 180'(forn preescalfat). Retireu del forn el motlle i deixeu refredar.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Feu un caramel amb el sucre i l' aigua. Quan sigui ros afegiu-hi el plàtan a rodanxes i els coueu 5'.
-En acabat, afegiu-hi la nata. Quan la nata arrenqui el bull ho retireu del foc i tritureu la preparació dels plàtans amb el túrmix.
-Afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda d'excès d´aigua i deixeu-ho refredar una mica.
-Afegiu-hi els iogurts . Remeneu-bé i aboqueu-hi la preparació sobre la base de galeta.
-Reserveu en la nevera un parell d´hores.
Per la cobertura, hidrateu la gelatina amb aigua fresa. Escalfeu la llet amb el sucre. Un cop escalfada afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda.Deixeu refredar una mica i afegiu-hi els iogurts. Remeneu.
-Aboqueu-hi la preparació sobre la preparació de plàtan.


Bon profit!

30 comentaris:

  1. bonissima combinació el de iogurt i plàtan, pero en pastis encara no ho havia vist mai! una pinta excel·lent!! et "robo" recepta amb el teu permís!!! petonets

    ResponElimina
  2. Ala, i tant que ha de ser boníssim!! Però quants plàtans s'hi posa? Als ingredients no ho sé veure i estic adormida... jajaja
    Petonets maca
    Sandra

    ResponElimina
  3. MNNNnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn te una pinta estupenda ..ha de ser bonissim.
    peton s

    ResponElimina
  4. Segur que t'ha quedat boníssim, Cristina! No en dubto gens! I a més, com ens tens tan ben acostumats, decorat d'una manera molt cuidada. Feliç aniversari altre cop!!! Petonets

    ResponElimina
  5. Jo l'he fet més d'un cop i la combinació queda boníssima, agrada a tothom. I la textura és molt fina i gens empalagós.
    Uau, aquest any has celebrat molt bé l'aniversari, eh? :)

    ResponElimina
  6. No faig servir gaire el plàtan per fer dolços, pero veig que aquest pastís està molt ben recomenat, tindré que repensar-m'ho i fer-lo.
    M'agrada la decoració que lo has possat.
    Petons.

    ResponElimina
  7. El plàtan no es una fruita que m'entusiasme, però veien la pinta que fa el teu pastis, segur que el faré a la propera celebració familiar.
    El gur-mans de casa segur que el fan desapareixia.
    La decoració de 10.
    Petons i altre vegada felicitats

    ResponElimina
  8. Cristina, me encanta la presentación, muy original y además seguro que estaba buenísimo. Felicidades

    ResponElimina
  9. La veritat és que tant la combinació com la pinta han de ser boníssims! L'apunto i ja et diré que ens ha semblat! un petó!

    ResponElimina
  10. Crec que molts de nosaltres hem fet aquest pastís i és deliciós!!! Jo el vaig fer pel sopar de cap d'any, però no vaig arribar a temps de penjar la foto al blog!! A mi m'encanta el plàtan i en aquest cas queda boníssim en barrejar-lo amb el caramel....mmmmmmmm deliciós!! T'ha quedat preciós!!

    ResponElimina
  11. Ohhh que hermòs que t'ha quedat!!! Perfecte per qualsevol celebració, segur que quedes molt bé!!! Ahhh i moltissimes felicitats!! Petons

    ResponElimina
  12. fantastico este pastis y una presentacion tremenda,un buen autohomenaje a tu iniversario.
    bona setmana

    ResponElimina
  13. Hola Cristina,

    He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  14. M'encanta la presentació, que bonica t'ha quedat!!! i el pastís... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  15. Per la base, els 80g són de mantega i no de sucre, oi?
    La combinació de gustos i textures ha dde ser deliciosa.
    Intentaré convèncer en Jordi perquè me la faci aquest cap de setmana!!
    petonets

    ResponElimina
  16. Hola Cristina, Moltes felicitats!!!! L'haurem de fer que té una pinta ... boníssima!! Petons

    ResponElimina
  17. Moltes felicitats!!! aquest pastís ja és de tota una professional!!!! petó

    ResponElimina
  18. Un acabament fantàstic!!! Té un apinta espectacular!!! REcepta guardada....
    Petons

    ResponElimina
  19. Toca fer cas a la Teresa i a la Gemma. Et van fer una molt bona recomanació!
    Nani

    ResponElimina
  20. Un pastís de professional! Quina presentació!
    Ha de ser boníssim......felicitats!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  21. Felicitats endarrerides!!!
    Ha d'estar per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  22. El plàtan m'embafa una mica però barrejat amb el iogurt segur que està molt bo.

    Pel que es veu a la foto segur que t'ha quedat molt bé i molt bo.

    ResponElimina
  23. Amb una mica de retràs, per molts anys Cristina!!!! et vas dedicar un pastís deliciós... molt bonic!!!! Petons,

    ResponElimina
  24. Una combinació molt bona i un pastís preciós i molt ben decorat. I felicitats!

    ResponElimina
  25. Hola Cristina, et contesto per aquí que segur ho veuràs. Doncs el motlle fa anys que el tinc, és desmotllable, la base no està aferrada, així quan el vols presentar salta la mar de bé, a demés no es veu per sota. Suposo que el compraria en una d'aquestes botigues que hi vénen de tot per a la llar. La veritat que va ser una molt bona compra, l'utilitzo molt!.
    Petons guapa!
    Sandra.

    ResponElimina
  26. Quina bona pinta! Últimament estic obsessionada per les magdalenes i els cupcakes, i no recordava que bons que són aquests pastissos amb gelatina!
    Me l'apunto! (i felicitats amb retard...)

    ResponElimina
  27. Hola Cristina! He arribat al teu bloc buscant una recepta de pastís per un aniversari i crec que ja tinc guanyador! Té molt bona pinta aquest i al "cumpleañero" li agrada molt el plàtan.
    Però et volia fer una consulta. Quin tipus de motlle utilitzes per a que et quedin tan bé de les vores? Està perfecte!
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina, si al cumpleañero li agrada el plàtan has triat bé...quan el vaig fer va tenir molt d'èxit sembla que mengis un iogurt de plàtan...El motlle que utilitzo és ideal per fer pastissos freds o mousse. És una motlle de vora de silicona amb base de ceràmica...de la casa Lekué....El pagues però és una inversió futura. A més amb qualsevol motlle si li poses acetato al voltant també et serveix. La silicona és antiadherent. Peró tot i aixó les vores queden bé en qualsevol pastís d´aquest tipus. Si els fas digam com t´ha quedat, eh? i sobretot, el que ha dt el cumpleanyeru...jejeje

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...