dimecres, 11 abril de 2012

MONA DE PASQUA

Per dilluns de Pasqua, mona de Pasqua.




Ingredients
Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic
-5 ous
-150 gr. de farina.
-150 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la yema
-3 ous*
-sucre(la quantitat haurà de ser la mateixa que el pes dels ous amb closca).*
-una culleradeta de postres sucre avainillat.
-90 gr. d' aigua.*
-15 gr. de maizena.*
*Extret del blog La cuina de casa.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; ametlla crocant, plomes, pollets, ous de xocolata...
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 75 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 75 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La yema (es pot fer i conservar en la nevera com a màxim 8 dies a la seva consumició).
-Bateu les ous amb els sucres i ho passeu per un colador fi.
-Barregeu la maizena amb l´aigua.
-Mescleu totes dues mescles i ho aboqueu en un cassó que portareu a foc fins que s´espesseixi.
-Aboqueu la yema en una safata perquè es refredi ràpidament si heu optat per fer-la el mateix dia del muntatge del pastís.
3) Per l´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.

Muntatge
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb l´almívar i, seguidament  afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la yema, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla i el crocant.
-Guarniu la mona amb la decoració que hàgiu triat.

 

Amb aquesta recepta participo en l'11è repte de l'Annie de Pastissets.

Bon profit!

29 comentaris:

  1. A mi la mona per si sola m'encanta, però si dur yema, mascarpone o mantega, o totes tres, ja m'apassiona!! jajaj que gules em veig!! ja no en deu quedar oi, per enviar-me'n un trosset?? petons

    ResponElimina
  2. Oé! Avui si que has quedat dolça, Cristina. Fa molt bona pinta, tant lluent. Així, mones cada dia, tu! Petons

    ResponElimina
  3. pero que bones i boniques que son les Mones...Cada setmana tindria que ser Pascua !!!!
    petonets.

    ResponElimina
  4. T'ha quedat molt divertida! Te una pinta boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Ara sí!!!! M'encata el teu estil Agatha jejeje.... t'ha quedat molt divrtida. I ja no et dic de bona, té una pinta deliciosa!!!
    Moltes gràcies per participar guapa!!!
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  6. tremenda mona, te ha salido fenomenalmente perfecta y unos ingredientes irresistibles

    ResponElimina
  7. Hola Cristina
    Aquesta és la mona de tota la vida, a mi és la que més m'agrada. Quant era petit eren les que més es feien. La yema que has fet, és la que es fa per les mones, (imaginat la quantitat de clares que tindrien les pastisseries si fesin l'altra) aquesta també és molt bona.
    El pollet amb les ulleres guauu.
    Bona cuina

    ResponElimina
  8. Què bones les mones fetes a casa!!! t'ha quedat super!!! La lira per a obir els pastissos la vaig compar a la botiga gadgets, aragó/rbla Catalunya. És una botiga que si hi entres surts amb alguna coseta...Jo sempre pico!! bona setmana!

    ResponElimina
  9. Què bones les mones fetes a casa!!! t'ha quedat super!!! La lira per a obir els pastissos la vaig compar a la botiga gadgets, aragó/rbla Catalunya. És una botiga que si hi entres surts amb alguna coseta...Jo sempre pico!! bona setmana!

    ResponElimina
  10. Ta quedat fantàstica, el pollet amb olleres súper divertit, mira que en son de bones les Mones.
    Petons

    ResponElimina
  11. Cristina t'ha quedat molt i molt be. Felicitats!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Hola! hemos creado esta página http://www.cazarecetas.com, donde puedes subir tus recetas, tener tu fotogalería de recetas y tu lista de favoritos, promocionar tu blog y ganar dinero con ellas, damos premios al acabar el mes y ahora hemos comenzado un concurso para Abril en nuestro blog www.blog.cazarecetas.com. Nos gustaría que participases. Te invitamos a que le eches un vistazo y que te unas.
    Un saludo!

    ResponElimina
  13. T'ha quedat una mona fantastica !! Tot un luxe .
    Petons

    ResponElimina
  14. T'ha quedat sensacional, felicitats!
    Aquesta recepta de la crema de yema, amb la maizena, no falla mai i queda boníssima ;)

    ResponElimina
  15. T'ha quedat perfecta, aquest any mirant pels blogs veig que les que més han triomfat són les de iema

    ResponElimina
  16. Hola Cristina estimada i guapa tu

    M´encanten les mones de Pasqua, la teva de Super 10, com sempre, divertides de fer, divertides de regalar i més divertides de menjar humm

    mil petonets dolços, Susanna

    ResponElimina
  17. La mona és genial, i dono fe que la gema és boníssima perquè és la que vam fer... però el que m'ha robat el cor és el pollet amb les ulleres!! jajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  18. La mona de rovell és la que més m'agrada. Aquesta fa una bona pinta!!!
    petonets

    ResponElimina
  19. Quina mona mès mona.......
    El pollet amb ulleres, super divertit
    Genial!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Sí senyor! Una mona clàssica que sempre triomfa!
    T'ha quedat molt bonica! Enhorabona!

    ResponElimina
  21. Una mona molt atractiva i segur que igual de bona. Jo no l'he fet mai de yema, m'hi hauré de posar!

    ResponElimina
  22. Quina mona més complerta, la meva sempre era de mantega.

    ResponElimina
  23. Clàssica i molt divertida!!!!
    Una abraçada!
    Emma

    ResponElimina
  24. T'ha quedat molt bé i segur que està molt bona.

    I com diuen altres comentaristes, el pollet miop és molt divertit!

    ResponElimina
  25. Què divertida Cristina!! M'encanta!!! Petonets

    ResponElimina
  26. Quina mona més bona!!!!La de iema és la que més m'agrada!!!!!Jo també la faig, però en lloc de maizena, la faig amb farina de blat...també queda molt bona!!!

    Àngels

    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...