dissabte, 24 març de 2012

FLAM D'OU

Unes postres de sempre per celebrar la primavera. Flam d´ou o de vainilla? Jo sóc més de flam de vainilla però aquest flam d´ou fet a casa és deliciós. Té una textura suau, sense excès de sucre i  no embafa.



Ingredients 
Per a 6 flams
-6 ous (6 rovells i 3 clares).
-500 ml llet.
-150 gr de sucre.
-150 gr. de sucre pel caramel.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 160ºC
-En un cassó aboqueu-hi el sucre per fer el caramel que el coureu a foc lent fins que s´enrosseixi.
-En un bol afegiu-hi els rovells, les clares sense muntar i la llet i ho tritureu ben triturat amb el túrmix.
- Aboqueu-hi el caramel en les flameres i seguidament el preparat de flam.
-Ho coeu al bany maria a 160ºC uns 45' aprox. Feu la prova de l´agulla. Els deixeu refredar a temperatura ambient.
-Un cops freds i fresquets de la nevera els desemmotlleu i els serviu decorats al gust.

Pels amants de la vainilla i del flam de vainilla, us deixo l´enllaç de la recepta del cosinet del flam d'ou: AQUI

Bon profit!

27 comentaris:

  1. Mira que el flam no m'entusiasma però amb aquesta presentació està molt temptador.
    Petonets i bon cap de setmana guapa

    ResponElimina
  2. I love your blog , your recipes always look so good

    ResponElimina
  3. A mi m'agraden tant de vainilla com d'ou. Acompanyat de fruita, millor que millor. No embafa tant. Bon cap de setmana Cristina,
    Nani

    ResponElimina
  4. M'encata el flam! i quin bon acompanyament li has buscat!
    Bon profit!

    ResponElimina
  5. No hi ha res com bon flam d’ou fet a casa. Però amb aquesta presentació és “bocata di cardinali”

    ResponElimina
  6. A casa estàvem repartides, ma germana d'ou i jo de vainilla... però no faig un lleig a res!! jejeje Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Jo sóc més dels flams d'ou i si són fets a casa com els teus millor!

    ResponElimina
  8. Bons,tradicionals,i moltes varietats de acompanyaments. Perfecte

    Una abraçada
    Marta

    ResponElimina
  9. Un clàssic imprescindible a la bona taula. Això sí l'has vestit de gala!

    ResponElimina
  10. Ole i ole...tot un clàssic i dels bons!!!
    Tot i així, jo soc de flam de vainilla.. El d'ou el faig per la resta de la familia,jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Un postre que no falla mai, jo prefereixo aquest que el de vainilla. Pero me'ls menjo els dos sense problemes jejeje
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. NO SÉ COM T'HO FAS QUE AMB LA FOTO DE LA CAPÇALERA VENEN UNES GANES D'ENTRAR AL BLOC QUE NI T'IMAGINES!!!....Però no avui amb aquest fabulós flam i acompanyament, sinó sempre. Els flams a casa, només d'ou i si son casolans. Amb aquestes fruitetes realment donem la benvinguda a la primavera!, una abraçada

    ResponElimina
  13. A mi m'agraden els dos, d'ou i de vainilla :)
    Però m'ha sorprès que hi posis les clares... jo només hi poso els rovells.
    Combinat amb fruita ha de quedar sensacional!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma, només 6 rovells i 3 clares d´aquests 3 ous ja que així el gust d´ou ( de rovell) queda més concentrat.

      Elimina
  14. Un flan bonissim. A mi m'agrada més el d'ou, però haure de probar eld e vainilla; que a casa hi tinc una fan dels de vainilla. I si sobre el portes amb aquesta presentació , lèxit es assegurat.
    Bon diumenge.

    ResponElimina
  15. Un postre que mai falla!! I l'acompanyament amb la fruiteta bonissim! Petons

    ResponElimina
  16. Per mi has encertat, el flam que m'agrada més es el d'ou i aquest envoltat de fruita no duraría gaire.
    Petons.

    ResponElimina
  17. El flam d'ou casolà és el millor del món!!! amb els foradets aquells que se li formen dins....el trobo sensacional!!! aquest teu és per llepar el plat!!! jeje ptons

    ResponElimina
  18. Mira que no sóc massa de flam... però amb aquest plat t'asseguro que no en deixaria res!!!!!!!!!! petonets

    ResponElimina
  19. Pues yo no tengo manías me encantan los dos...Besitos

    ResponElimina
  20. soy mas de huevo que de vainilla,pero me encantan de todas maneras y este tuyo con el acompañamiento de las frutas queda muy bien asi le das un aire primaveral
    bona setmana

    ResponElimina
  21. Cristina, m'has robat el cor... perquè has escollit el flam d'ou! A mi m'agrada fer-lo sempre a casa. Reconec que no sóc amiga del de vainilla, perquè el disfressa massa... petonet!

    ResponElimina
  22. A mi em van bé tots dos tot i que no tinc costum de preparar flams casolans.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Doncs jo sóc moooolt més de flam d'ou que de vainilla. M'encanta!
    Petonets

    ResponElimina
  24. y yo que todavía no he hecho flanes... te lo puedes creer??? Este se ve bien rico ;). Besos.

    ResponElimina
  25. Hola Cristina, guapa tu

    Això si que es un flam, el demés punyetes, hummm ( a casa no en entre mai cap de comprat )

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...