diumenge, 5 de juny del 2011

BAVARESA DE VAINILLA

Ahir vàrem tenir una trobada familiar. El meu cosí en Sergi i la seva parella la Carole, després d'uns quants anys de lloguer, han estrenat pis. La trobada va consistir en un berenar on tothom es posa al dia dels esdeveniments familiars; oi que això és típic i  passa sempre?. Èrem força colla però jo vaig posar el meu granet per les postres i vaig portar-hi  dues bavareses. Aquesta bavaresa de vainilla l´he extreta del bloc del mestre Miquel, Les receptes d´en Miquel.

 
Amb un sabor finíssim va agradar fins i tot a aquells que són poc llaminers. L´altra bavaresa la  publicaré en la propera entrada.

 Ingredients
-685 ml de llet sencera.
-1/4 de branca de canyella.
-1 beina de vainilla.
-6 rovells d´ou.
-160 gr. de sucre.
-7 fulls de gelatina.

Preparació
-En un cassó hi aboqueu la llet, la beina de vainilla i el 1/4 de branca de canyella i ho retireu quan arrenqui el bull. Tapeu el cassó i ho reserveu uns 10 minuts a fi que infusioni.
-Mentrestant, bateu els rovells amb el sucre fins que la barreja es torni molsosa.
-Traieu la beina de vainilla i la branca de canyella del cassó i aboqueu la llet a la barreja dels rovells gradualment sense deixar de batre.
-Aboqueu aquesta crema en un cassó net i remeneu fins que la crema s´espesseixi. La crema estarà llesta quan faci els primers espetecs o butllofes. La retireu immediatament perquè se us tallaria. Un cop feta l´aboqueu en un bol i la tapeu amb un paper film a fi que no se us faci una crostra.
-Seguidament hidrateu la gelatina en aigua freda durant 5 minuts. Transcorregut aquest temps la dissoldreu amb dues cullerades de  nata líquida calenta i l´aboqueu a la crema. Remeneu  i tapeu.
-Quan la crema estigui freda, munteu la nata restant l´afegiu a la crema; remeneu i l´aboqueu en el motlle que hàgiu triat.
-Ha de quallar 8 hores mínim a la nevera.
-En el moment de servir, decoreu al gust.


Bon profit!


La Carole és il.lustradora de llibres infantils. Durant la trobada d´ahir em va posar al dia dels seus últims treballs Els seus dibuixos són fantàstics...entreu, entreu a  Carole Edet illustration.

7 comentaris:

  1. Les reunions familiars són l'excusa perfecte per assaborir uns bons dolços. Aquesta bavaresa de vainilla és veu deliciosa i sembla fàcil de fer. Me l'apunto! ;-)
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  2. Quina bona pina, de vainilla ha de quedar molt bona! Vaig a mirar la web, m'encanten les il·lustracions infantils!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Cristina te ha quedado mejor que la mia y este este molde cuadrado esta muy bien y original.ves como lo dominas todo lo que haces lanzate a la piscina en lo que quieras hacer lo dominas todo ya.
    bona setmana i sort en el trevall
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Aquestes trobades familiars són fantàstiques, serveixen per posar-se al dia de les novetats i sempre hi ha molt bon ambient.
    Segur que la bavaresa va triomfar!

    ResponElimina
  5. Ostres Cristina, no sóc massa aficionada a les postres "super" làcteas, però la veritat és que té una pinta genial, i com que la vainilla m'encanta, segur que un trosset hagués caigut. Petons i gràcies pels comentaris tan carinyossos que em deixes :)

    ResponElimina
  6. HOLA CRISTINA ..lo que me estaba perdiendo menudo postre tan estupendo ...que pinta ..te sigo y te invito a compartir mis recetas y blog ..bsss desde VIGO MARIMI

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...