dilluns, 29 de novembre del 2010

PASTÍS DE CASTANYES AMB XOCOLATA

El dia 1 de novembre vaig publicar aquesta recepta.Ahir traginant pel bloc em vaig adonar que havia "desaparegut" de la blogosfera :(  Per això he decidit tornar-la a publicar...qui sap a la millor algun/a encara s´anima amb les castanyes, je, je je...



Tal com vaig explicar la recepta d´aquest pastís té una petita història...Es tracta d´un dictat que ens va dictar la professora de català quan cursava el nivell C que us escric ara mateix, però, sense  les faltes ;-D

" Cal tenir mig quilo de castanyes, si fa o no fa, 150 gr. de sucre, 100 gr. de mantega, 3 ous i xocolata de la pedra.
Si teniu les castanyes crues, feu-los un tall i bulliu-les durant mitja hora a l´olla pressió . Si uns n´han quedat de torrades, peleu-les i feu-les bullir amb ben poca aigua fins que veieu que s´estoven.
Un cop les castanyes siguin pelades i ben escorregudes, feu-ne un puré ben fi i afegiu-hi, tot remenant, el sucre, els rovells d´ous, la mantega fosa, i les clares batudes a punt de neu. Tingueu un motlle a punt am paper d´estany, untat amb mantega fosa i aboqueu-hi la crema de castanyes.
Aquest pastís triga d´una hora a una hora i mitja a coure´s.
Feu la prova de l´agulla de fer mitja per saber quan es cuit del tot.
Un cop fred s´aboca  pel damunt la xocolata de la pedra desfeta amb mantega i sucre al bany maria".

Bon Profit! 

diumenge, 28 de novembre del 2010

CREMA DE KIWI

Feia temps que tenia ganes de provar algun postre amb fruita i, aprofitant aquest fred i, el seu contingut de vitamina C m´he decidit per aquesta crema de kiwi...kiwis, que  per cert, estaven d´oferta ;-D Tot s´ha de dir!


Ingredients
-5 kiwis madurs.
-5 cullerades de sucre glas.
-3 ous.
-1 cullerada de farina de blat de moro.
-4 cullerades de llet.
-1 llimona.
Preparació
Peleu els kiwi en trossets petits i reduir-los a puré. Barregeu-lo amb la meitat del sucre glas i aboqueu-los en un cassó.
Bateu els rovells d´ou amb la farina de blat de moro i la llet. Aboqueu-ho en el cassó amb el puré de kiwi i aromatitzeu amb una mica de suc i peladura de llimona. Ho coueu a foc baix fins que s´espessi, sense deixar de remoure-hi.
Traslladeu la crema en un bol i deixeu-la refredar una mica. Monteu les clares a punt de neu amb el sucre glas i afegiu-les al puré de kiwi amb moviments envolvents perquè no perdin volum.
Repartiu en copes i decoreu al gust.

Bon Profit!

diumenge, 21 de novembre del 2010

PASTA FULLADA AMB POMA

Avui he tingut cita amb les iaies de la parròquia i per esmorzar he portat aquesta pasta fullada amb poma, molt senzilla de fer. La poma és la fruita de la pagesia de St. Joan Despí. S´han conreat des de sempre les varietats Golden i  Carabruta,.aquesta quasi extingida i, per aquest motiu es va fer un concurs entre els pastissers del poble per crear-ne un producte amb denominació d´origen que va desembocar en la creació de les galetes amb essència de poma carabruta que va guanyar la Pastisseria Auleda.



Ingredients
-8 pomes de la varietat Reineta o Golden
-20 grs de mantega.
-50 grs de melmelada de préssec o d´albercoc.
-2 làmines de massa de pasta fullada.
-1 llimona.

Preparació
Estirem la massa fullada i la cobrim amb la poma tallada al grill. Hi afegim la mantega de forma saltejada i cubrim tota la superficie amb el sucre en gra.
Posem la massa en el forn fins que la poma estigui daurada a 180º.
La poma Golden trigaria menys temps a fer-se que la Reineta. Aquesta és un punt més àcida que la varietat Golden.
Un cop cuita, la traiem del forn, hi afegim la melmelada i servim.



Bon Profit!

dilluns, 15 de novembre del 2010

PASTÍS DE GALETES MARIA

Avui he portat per berenar a la classe de ceràmica aquest pastís de galetes Maria que és tot un clàssic. L´Esther, la meva companya de classe, és una sibarita del te. Cada mes fem una degustació d´un sabor diferent i, jo aprofito, això sí, amb la seva complicitat de portar un dolcet.
Un te, una llepòlia, la ràdio amb música de fons i el fang entre les mans...què més es pot demanar, oi?


Ingredients
-200gr.de galetes Maria.
-4 ous.
-150 gr. de sucre.
-100 ml d´oli de girasol.
-100 ml de llet.
-1 sobre de llevat químic Royal
-farina i mantega.
-sucre glas.

Preparació
Tritureu les galetes en una picadora fins que quedin pols. Bateu els ous amb el sucre. Un cop batuts, afegiu-hi, l´oli, la llet, el llevat, les galetes i barregeu-ho bé i amb cura.
Aboqueu-hi aquesta barreja en un motlle untat amb farina i mantega i la coueu al forn, pre-escalfat, a 180º uns 35-40 minuts.
Desemmotlleu i decoreu.




Bon Profit!

divendres, 12 de novembre del 2010

PALMERETES FARCIDES DE FORMATGE I PERNIL DOLÇ

Avui he portat a la feina aquestes temptadores palmeretes per gaudir-les a l´hora de l´esmorzar.


             
Ingredients
-2 làmines de massa de pasta fullada.
-pernil dolç.
-formatge en làmines per fondre
-1 ou batut.

Preparació
Prepareu el farciment de les làmines, tot afegint-t´hi, primer, el pernil en dolç i,després a sobre d´aquest, el formatge.
Enrotlleu la làmina des dels extrems fins al centre i talleu-la a trossets fins que quedin palmeretes Pinteu-les amb l´ou batut i les coeu en el forn a 180º fins que quedin daurades.

Bon Profit!

divendres, 5 de novembre del 2010

TEULES

Avui hem celebrat la castanyada "laboral" i, per acompanyar els panallets que ha portat la meva companya, la Rosa, he elaborat aquestes teules que han resultat delicioses a l´hora del cafè amb llet.



Ingredients
-130 gr.de sucre glacé
-70 gr. de mantega
-2 clares i mitja d´ou.
-85 gr. de farina.

Preparació

Escalfeu una mica la mantega i poseu-la en un bol amb el sucre, les clares d´ou i la farina. Treballeu aquesta massa amb una batedora amb barilles fins que adopti una textura fina i homogènia.
Després folreu una plata de forn amb paper i amb l´ajuda d´una cullera estireu la massa a sobre el paper i feu petits discos.
Poseu la plata al forn pre-escalfat a 160º, i deixeu-ho coure uns 10 o 12 minuts.
Retireu del foc quan comencin a daurar-se  les vores de les galetes.
La massa encara estarà tova, s´endurirà amb el fred.
Traieu-les amb compte amb l´ajuda d´una espàtula i doneu-los forma corbada.


Bon Profit!

dilluns, 1 de novembre del 2010

PASTÍS DE BOMBÓ FERRERO ROCHER

Per la castanyada també he portat, per aquells que no són amants de les castanyes,aquest pastís elaborat amb els bombons Ferrero Rocher molt fàcil de fer i...boníssim. La recepta la vaig extreure del meu bloc de capçalera, La cuina de casa.


Ingredients
-13 bombons Ferrero Rocher
-500 ml de nata líquida.
-1 sobre de Flam Royal( 4 flams)

Preparació
Tritureu els bombons amb el túrmix. Afegiu-hi la nata i els polvos del flam. Aquesta barreja poseu-la en un cassó a foc mig, tot remenant, fins que arrenqui el bull.
Es retira del foc i s´aboca en un motlle de silicona. Deixeu refredar i poseu-lo a la nevera fins el moment de servir.
Decoreu al gust.


Bon Profit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...